/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

söndag, juni 11, 2006

Brian Wood


Brian Wood hör tillsammans med Brian K Vaughn till de intressantaste och mest produktiva serieförfattarna just nu. Jag läste Woods Demo för ett tag sen, snyggt tecknad av Becky Cloonan.

Det är en samling fristående serienoveller som behandlar Brian Woods favorittema: ungdom och utanförskap. I de första novellerna har karaktärerna olika övernaturliga talanger, till exempel odödlighet eller förmågan att döda andra människor bara genom att yttra några ord. De historierna funkar så där, de blir just inget mer än just ytliga historier om speciella människor.

Då är de senare historierna mycket bättre, där det övernaturliga fått stryka på foten och teman som kärlek, längtan och svek dominerar. Där bränner det till, personerna blir levande, deras problem känns riktiga.

Som synes på Woods hemsida har han en hel radda serier i produktion för tillfället. Jag tänker vänta in samlingarna som släpps med jämna mellanrum där serietidningarna samlas i tjocka utgåvor. Jag tänker speciellt på DMZ, Local, Supermarket, Channel Zero och The Couriers. Bara omslagen gör att jag får lust att läsa dem, en anledning så god som någon.