/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

tisdag, juni 13, 2006

Ex Machina


En ingenjör, Mitchell Hundred, får genom en mystisk händelse superkrafter som gör att han kan prata med och bli åtlydd av maskiner. Eftersom han läst superhjälteserier skaffar han sig en halvtafflig kostym och ger sig ut på stan för att utföra hjältedåd a la Stålmannen. Han märker snabbt att det inte är så lätt att hjälpa folk och samtidigt undvika att oskyldiga åskådare råkar illa ut. Det är inte lätt att vara superhjälte, avgjort inte lika lätt som i serievärlden.

Men patoset finns kvar, han vill hjälpa människor, åstadkomma förändring. Vad göra? Han lägger kort och gott kostymen på hyllan, avslöjar sin hemliga identitet, och ger sig in i politiken. Han ställer upp i borgmästarvalet i New York.

Brian K Vaughn (Y: The Last Man) har tillsammans med tecknaren Tony Harris skapat en serie som beskrivits som en blandning mellan Vita Huset och M Night Shyamalans film Unbreakable. Resultatet är en smart, ambitiös och engagerande historia. Hittills har tre samlingar släppt, i nobember kommer den fjärde.