/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

onsdag, augusti 30, 2006

Minoritetsserier



Jennifer Camper, en lesbisk amerikanska med libanesiskt ursprung, tröttnade på att läsa serier av vita, heterosexuella män. Sagt och gjort, hon hörde av sig till några gay-serieskapare som Alison Bechdel, Howard Cruse och Joan Hilty.

Resultatet är antologin Juicy Mother med undertexten "Comix for discerning homosexuals, uppity ladies, fierce people of color, and all of their friends".

Vi får följa en ung, svart mans garderobsutkommande, butch-flators vardag, ett gay-bröllop mellan två medelålders män och det inte helt komplicerade liv man kan leva som lesbisk muslimsk kvinna i USA.

Den sistnämnda historien har Jennifer Camper själv skrivit och tecknat, den tillhör de starkaste bidragen i boken. Camper har samlat erfarenheter av en handfull vänner och smält ihop deras historer till en karaktär: Samira. Hon har det inte lätt, dels som flata, dels som muslim i USA efter 9/11. Hon brottas både med motstridiga, inre känslor och trångsynta idioter som vill bomba hela Mellanöstern.

Jag upptäckten nyss att det kommit en Juicy Mother 2. Den kommer jag att köpa.

Jennifer Camper, red.
Juicy Mother
Soft Skull Press, 2005
150 sidor