/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

onsdag, augusti 23, 2006

Dagbok


Maybe Later är en dagbok skriven och tecknad av Dupuy & Berberian, men till skillnad från deras andra böcker som de både skriver och illustrerar tillsammans är Maybe Later uppdelad mellan de båda.

Tanken är att de ska skriva en sorts arbetsdagbok kring skapandet av sin tredje Monsieur Jean-bok. Inte helt förvånande handlar deras inlägg inte bara om själva arbetet med boken, istället är det vardagliga händelser, personliga grubblerier, rent extensiella tankegångar som utgör merparten av de 128 sidor de har till sitt förfogande.

Berberian är först, han skriver om sitt omfattande kulturshoppande av skivor och böcker, hur populärkulturen är en integrerad del av hans liv. Han skriver om Simpsons och Batman, som läsare får man intrycket att han lever ett med få undantag ganska behagligt liv.

Dypuy å andrar sidan skriver om mycket privata tankar och händelser. Utan krusiduller beskriver han äktenskapsproblem, depressioner och ond bråd död. Men också om ett personligt uppvaknande och hur han genom en tragiskt händelse tar tag i sitt liv och förändrar det till en fungerande tillvaro.

Maybe Later är en fascinerande bok om hur en serie blir till och hur personerna bakom fungerar som människor.

Den utspelar sig hösten 1993, men gavs ut samtidigt som Get a Life, alltså sommaren 2006. Det var på tiden

Dupuy & Berberian
Maybe Later
Drawn and Quarterly, 2006
12o sidor