/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

måndag, augusti 21, 2006

Dupuy et Berberian


Philippe Dupuy och Charles Berberian hör till serievärldens mest långvariga radarpar. I närmare 20 år har de skrivit och tecknat serier. Även om de drar in merparten av sin lön på illustrations- och reklamjobb är de mest kända för sin serie Monsieur Jean som hittills kommit ut i sex volymer. De första Monsieur Jean-novellerna gavs ut 1991, men det dröjde ända till 2003 innan de blev översatta till engelska av Drawn and Quarterly, då som del av en serieantologi. I somras gav äntligen D and C ut en bok med de första historierna i kronologisk ordning: Get a Life.

Monsieur Jean är en måttligt framgångsrik författare i 30-årsåldern som bor i Paris. Han lever ett vanligt liv med vänskap och relationer, motgångar och medgångar. Historierna känns väldigt realistiska och trovärdiga. De är tecknade i klassisk fransk-belgisk stil, som en blandning av Peyo och Hergé. De är också mycket bra och läsvärda. Nu är det bara att hoppas att Drawn and Quarterly ger ut resten av böckerna i rask takt. Det är verkligen ett bakslag att gilla serier och inte kunna franska.

Även om historierna inte är helt sammanhängande följer de en kronologisk tidsperiod, varför det är rätt viktigt att läsa dem i ordning som de publicerats i Frankrike. Därför ska den som inte kan franska läsa dem i följande ordning: Get a Life, Drawn and Quarterly No 3 och Drawn and Quarterly No 5.

Dupuy & Berberian
Get a Life
Drawn and Quarterly, 2006
144 sidor

1 Comments:

At tisdag, augusti 22, 2006 3:33:00 em, Anonymous Anonym said...

Precis vad jag behövde! Bra jobbat.

 

Skicka en kommentar

<< Home