/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

fredag, september 01, 2006

Det urbana Brasilien


Gabriel Bá och Fabio Moon är trots sina namn tvillingbröder, en inte allför vanlig konstellation i serievärlden. De skriver och tecknar sina historier tillsammans och separat om vartannat. Nu har deras första, egna samling kommit ut på engelska: "De: tales - stories from urban Brazil".

Boken innehåller separata historier om livet i Sao Paolo. De kretsar kring krogliv, tillfälliga kärleksförbindelser och relationsdramer. I sann sydamerikansk anda har de också kryddat vissa delar med lite magisk realism.

Tyvärr tycker jag inte det håller hela vägen. De är klart bättre tecknare än historieberättare. Det är trots allt så att en bok kan vara hur bra tecknad som helst, men håller inte texten är det kört. Bá och Moon är ännu lite för ojämna. När de lyckas bäst är det också med en självbiografisk historia om ett aggressivt ungdomsgäng i en tunnelbanevagn i Paris. Då bränner det till och det blir en levande och engagerande berättelse. Tråkigt nog händer det lite för sällan.

Gabriel Bá & Fabio Moon
De: Tales
Dark Horse, 2006
112 sidor

1 Comments:

At onsdag, oktober 25, 2006 6:41:00 em, Anonymous Anonym said...

This guys rules man.

 

Skicka en kommentar

<< Home