/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

onsdag, september 13, 2006

Box Office Poison


Bo Widerberg sade ofta om sina filmer att man får vara nöjd om man lyckas skapa ett stycke liv. Det är inte lätt att skapa ett stycke liv, inte lätt alls.

Alex Robinson
kan vara en nöjd man, han har nämligen med sin serie Box Office Poison skapat liv, ett stycke tillvaro för några människor i New York. Det känns äkta och levande med historier som fördjupas, karaktärer som utvecklas. Det handlar om en grupp unga människor som försöker slå sig fram som serietecknare, författare och journalister. De inleder och avslutar relationer, de har hemligheter, laster, förtjänster och brister. Allmänmänskliga kvalitéer allihop. Den enda invändning jag kan komma på är egentligen att omslaget är ganska fult.

En av orsakerna till att det inte blir en ytlig historia är förstås formatet. Alex Robinson tar ut svängarna och snålar inte på bläcket. BOP väger nämligen in på saftiga 608 sidor, en riktig biff till bok. Han har utrymme att låta sina karaktärer gro, blomma och vissna, och han utnyttjar det väl. Det är helt klart en av mest läsvärda serieromaner jag lagt vantarna på.

Nu står hans senaste bok Tricked och hoppar i hyllan, och någonstans mellan USA och posten i Mariehamn befinner sig BOP! More Box Office Poison. Hösten är säkrad.

Alex Robinson
Box Office
Poison
Top Shelf Productions, 2001
608 sidor

1 Comments:

At lördag, september 16, 2006 12:49:00 em, Blogger Niklas said...

Hej! Ville bara säga att din blogg är en av mina nya favoriter. Många fina serietips här.

Beställde just "Box Office Poison" tack vare din recension, det låter helt klart som något för mig.

 

Skicka en kommentar

<< Home