/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

fredag, november 24, 2006

Tony Consiglio


110 percent handlar om fans, hardcorefans. Den som läst Fredrik Strages lysande bok Fans, vet vad det handlar om: personer som fanatiskt följer minsta steg idolerna tar, som köper alla skivor, ser alla konserter och köper all merchandise.

Cathy, Gerty och Sasha är tre väninnor som är besatta av pojkbandet 110 percent. Ingen konstigt med det, det finns miljontals pojkbandsfans över hela världen. Det ovanliga med de här tre fansen är att de är inga tonåringar, de är vuxna, medelålders kvinnor med tonåriga barn.

Deras kärlek till bandet gör att de hamnar i trångmål, både med varandra och med sina familjer som inte alltid kan förstå hur några synkdansande pojkar kan vara det viktigaste i världen.

100 percent är inte den bästa bok jag läst, men heller inte den sämsta. Det är en ganska lättviktigt historia om vänskap, lögner, svek, hängivenhet, självinsikt och bristen på densamma.

Tony Consiglio
100 percent
Top Shelf, 2006
136 sidor