/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

söndag, oktober 29, 2006

Chicken with Plums


Marjane Satrapis nya bok Chicken with Plums har äntligen kommit ut på engelska. Den franska utgåvan kom redan förra året och vann direkt pris för årets bästa seriealbum vid Angoulême International Comics Festival som är Europas största seriefestival.

I Chicken with Plums fortsätter Marjane Satrapi att berätta sin familjs historia. Nasser Ali var hennes mammas farbror, och en mycket framstående musiker. Han levde i ett olyckligt äktenskap som till slut kostade honom livet.

Det är en rätt ingående berättelse och jag antar att Satrapi haft tillgång till dagböcker och många andra källor. Det är en bra och intressant historia, och hon fortsätter det utforskande av sin släkt hon började i Embroderies. Det är dock inte lika bra som hennes första bok Persepolis. Hennes egen historia är för mig mycket intressantare och jag skulle gärna se att hon fortsatte med den i framtida böcker.

Men nu har hon nog inte tid med det, Persepolis ska nämligen bli film och ett smakprov på hur det kommer att se ut kan man se här.

Marjane Satrapi
Chicken with Plums
Pantheon, 2006
96 sidor

1 Comments:

At fredag, november 10, 2006 10:36:00 em, Anonymous Anonym said...

Persepolisfilm? Spännande. :)

 

Skicka en kommentar

<< Home