/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

måndag, oktober 02, 2006

Liv Strömqvist


Liv Strömqvist är arg. Hon är jävligt arg. Hon är också trött, hon är in i döden trött på alla gubbar, unga som gamla.

Liv Strömqvist sätter, med sin debutbok, fingret på den ömma punkten och trycker till allt vad hon orkar. 100 procent fett är lysande tour de force, i brist på bättre svenskt uttryck.

Hon är rolig, elak och knivskarp. Få går fria: männen, kapitalet, United Fruits, Timbuktu, Claes Elfsberg, Björn och Benny, skånska gymnasienazister. Alla får de genomgå den Strömqvistska skärselden. Jag skulle önska att de alla lärde sig något av den.

Jag ser med nöje fram mot fler seriealbum från Liv Strömqvist. SvD:s ledarsida, Göran Hägglund och Peter Wolodarski får gärna vara med.

Liv Strömqvist
100 procent fett

Ordfront förlag, 2006
117 sidor

2 Comments:

At fredag, oktober 06, 2006 5:45:00 em, Anonymous Anonym said...

Åfan, har du den? Jag bläddrade (och skrattade) i den för en vecka sedan men hade inte tillräckligt med pistoler i fickan för att slå till. Roligt var att se hur hon äntligen drev med sortkändisarnas tråkiga svar på den ännu tråkigare frågan: Hur känns det?

 
At söndag, mars 25, 2007 11:10:00 em, Blogger Loka Kanarp said...

Liv Strömquist håller på med en ny bok som är en feministisk sexserie.Kolla den här länken: www.femisex.blogspot.se
Boken Drift kommer ut på Kolik Förlag i slutet av april. /Loka

 

Skicka en kommentar

<< Home