/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

lördag, oktober 21, 2006

DMZ - On The Ground


DMZ - On The Ground av Brian Wood samlar DMZ # 1-5. Den andra boken som innehåller DMZ # 6-10 borde dyka upp i januari eller februari nästa år.

Det är framtid i USA och det andra inbördeskriget är ett faktum. USA slåss mot "The Free States", det är lite oklart vilka de fria staterna är, men upproret startade i Montana. Kuststaterna verkar vara USA. En demilitariserad zon har upprättats på Manhattan, NY, där innevånarna lever i någon sorts Mad Max-tillvaro bland krypskyttar, stråtrövare och vanliga människor som försöker göra det bästa av tillvaron med ständig brist på mat och electricitet.

Matty Roth är en ung fotograf som får chansen att hänga med ett nyhetsteam rätt in i smeten. Men deras helikopter blir nerskjuten, alla dör utom Matty. Han finner sig vara den enda journalisten inne i DMZ. Eftersom han inte kan ta sig ut bestämmer han sig för att göra det bästa av situationen och börjar rapportera vad han ser.

Jag tycker serien är lite ojämn, vissa saker hänger i luften. Är det fullskaligt krig utanför Manhattan? Eller är det just på Manhattan, The DMZ som striderna äger rum? Vilka stater är indragna? Hur många har dött i kriget? Samtidigt är det en engagerande historia som gör att jag kommer att köpa nästa nummer. Riccardo Burchiellis illustrationer är toppklass.

Brian Wood, Riccardo Burchelli
DMZ - On The Ground
Vertigo
128 sidor