/* ----------------------------------------------- Blogger Template Style Name: Rounders Designer: Douglas Bowman URL: www.stopdesign.com Date: 27 Feb 2004 ----------------------------------------------- */

onsdag, september 20, 2006

Tricked


Alex Robinsons senaste bok Tricked bär många likheter med hans förra Box Office Poison (BOP) som jag skrev om för ett tag sen. Karaktärerna ser ut som kusiner till huvudpersonerna i BOP. Uppenbarligen har Robinson en stil som gör att han har svårt att variera utseendet på tecknade personer. Alternativt gör han det med flit för att visa att Tricked och BOP rör sig i samma universum och samma miljöer. Liksom BOP är det en riktig tegelsten på 320 sidor.

Hans berättande känns också igen, relationsrealism kan det kanske kallas. Men där personerna i BOP ingick i samma historia består Tricked av en rad parallella historier som till slut möts i det sista kapitlet.

Vi får följa en avdankad rockstjärna, hans assistent, en dotter som letar efter en frånvarande pappa, en servitris som har svårt att bestämma sig, en man som lever ett förljuget dubbelliv och en man vars maniska beteende sakta övergår i schizofreni och galenskap.

Alex Robinson visar igen att han är kapabel att hålla i långa historier utan att de tappar fart eller fokus. Det känns äkta och nära, man kan identifiera sig med personerna. Det går egentligen inte att begära mer av en bok än det. Däremot har Tricked också ett dassigt omslag, jag fattar inte hur förlaget eller Robinson tänker. Han hade helt säkert sålt bättre med ett annat. Nåja, det är inte mitt problem.

Alex Robinson
Tricked

Top Shelf Productions, 2005
320 sidor